یکی از مهمترین عواملی که هنگام خرید ساعت مچی باید به  آن توجه داشت موتور آن است . موتورهای ساعت مچی به دو دسته تقسیم میشوند <کوارتز و مکانیکی > که در ادامه به آن میپردازیم .

انواع موتور های کوارتز :

علت نامگزاری کوارتز روی این موتور ها به خاطر قطعه ی الکترونیکی است که داخل موتور ساعت قرار دارد که به آن کریستال ساعت میگویند . این موتور با جریان الکتریسته کار میکنند که انرژی لازم از باطری داخل ساعت تامین میشود . موتور های کوارتز انواع مختلفی دارند که عکس چند مدل از آن ها را میتوانید در زیر مشاهده کنید .


این موتور ها نسبت به موتور های مکانیکی دقت بالاتری دارند و در عین حال قیمت کمتری هم دارند . این موتور ها نیاز به نگهداری خاصی ندارند و فقط بعد از مدتی باطری آن ها باید تعویض گردد . در عکس های بالا عکس شماره یک نمونه ی یک موتور کوارتز ساخت چین است که تمامی چرخ دنده های آن پلاستیکی بوده و قابل تعمیر نیست . عکس شماره 2 یک موتور ژاپنی با کیفیت نسبتا خوب که چرخ دنده های آن هم پلاستیکی و هم فلزی هستند که قابل تعمیر میباشند. عکس شماره ی 3 یک نمونه ی دیگر از موتور های ساخت ژاپن است که تمامی چرخ دنده های آن فلزی است و یکی از پر مصرف ترین نوع موتورها به شمار می آید . در برخی موتورهای چرخ دنده فلزی برای بالابردن راندمان موتور از جواهراتی استفاده میشود تا طول عمر آن ها افزایش یابد . روی تمامی موتور ها اطلاعاتی حک میشود که این اطلاعات شامل مدل ،کشور سازنده و تعداد جواهراتی هست که در موتور به کار رفته است . منظور از جواهرات سنگ هایی همچون یاقوت و الماس هستند که درجه ی سختی بالایی دارند و در مقابل ساییده شدن و استحکاک بسیار مقاوم هستند یکی نمونه از این مدل ها را میتوانید در عکس شماره 4 مشاهده کنید .

موتور های مکانیکی :

موتور های مکانیکی عملکرد مشابهی نسبت به موتورهای کوارتز دارند با این تفاوت که انرژی آنها با حرکت دست یا کوک تامین میشود . اساس کار آن به اینصورت است که با حرکت دست یا کوک کردن آن فنر داخل آن فشرده شده و انرژی ذخیره میشود و به مرور این انرژی آزاد شده و چرخ دنده های ساعت را به حرکت در می آورد . این مدل از موتور ها معمولا در ساعت های خاص و گران قیمت قرار دارند که به تازگی نمونه ی ارزان این موتور ها وارد بازار شده که ساخت کشور چین بوده و کیفیت و دقت بسیار کمی دارند و عمر آن ها بسیار کم است . 


در ساخت تمامی ساعت های اتوماتیک از جواهرات استفاده میشود که هزینه ی تعمیر این گونه موتور های بسیار زیاد و کاری بسیار تخصصی است . یکی از معایب این موتور ها این است که اگر به مدت 12 ساعت درجایی ثابت باشند یا کوک نشوند موتور آن ها از حرک ایستاده و تا زمانی که روی دست بسته نشوند موتور آن ها به حرکت در نمی آید . در زیر نمونه هایی از ساهای دارای موتور  اتوماتیک را میتوانید مشاهده کنید .